Сутринта на 7 февруари руските сили извършиха втория по големина комбиниран

...
Сутринта на 7 февруари руските сили извършиха втория по големина комбиниран
Коментари Харесай

ISW: На 7 февруари Русия извърши втория по големина комбиниран удар с дронове и ракети за 2024

Сутринта на 7 февруари съветските сили извършиха втория по величина смесен удар с дронове и ракети за 2024 г. Украински военни източници обявиха, че съветските сили са изстреляли 64 дрона и ракети против Украйна: 20 дрона Shahed 136/131; 29 крилати ракети Х-101/555/55; четири крилати ракети Kh-22; три крилати ракети " Калибър " ; три балистични ракети Искандер-М и пет ракети земя-въздух С-300.

 

Украинската ПВО унищожи 44 от 64 цели: 26 крилати ракети Х-101/555/55; три крилати ракети " Калибър " ; и 15 дрона Shahed-131/131.

Градската администрация на Киев заяви, че руските сили са изстреляли минимум две дузини от крилатите ракети Х-101/555/55 по град Киев и са развалили жилищна инфраструктура в няколко квартала.

 

Украински източници също така обявиха, че съветските сили са блъснали град Харков с ракети С-300 земя-въздух и крилати ракети Kh-22 и потвърдиха, че две от ракетите, блъснали град Харков, са предоставени от Северна Кореяракети Kn-23 (Hwasong-11 Ga). 

Украинското издание Suspilne заяви, че неговите източници допускат, че руските сили може в допълнение да са изстреляли хиперзвукови крилати ракети 3M22 Zircon в град Киев, само че че те към момента работят, с цел да потвърдят тази информация.

Това се показва в коментар на Института за проучване на войната (ISW).

 

Ударите от 7 февруари са емблематични за непрекъснатата софтуерна конкуренция в защитата между Русия и Украйна. Украинската противовъздушна защита съумя да смъкна по-голямата част от крилатите ракети Х-101/555/55 и безпилотните самолети Шахед, което може да допуска, че съветските сили са изстреляли ракетите от серията Х-101 и Шахедите, с цел да отвлекат вниманието на украинската Противовъздушна отбрана. За разлика от тях украинските сили не смъкнаха нито една от крилатите ракети Х-22, балистичните ракети Искандер-М или ракетите земя-въздух С-300.

 

Руските сили може да са провели ударите специално, с цел да отвлекат вниманието на украинската противовъздушна защита с комбинацията Kh-101s и Shahed с желанието да оказват помощ на другите ракети да доближат до набелязаните цели. Непотвърдените отчети за удари на 3M22 Zircon също са показателни, защото Zircon нормално се изстрелват от военноморски кораби по други кораби или крайбрежни цели, тъй че съветските сили може да се наложи да приспособяват пусковите установки Zircon, с цел да поразяват цели толкоз във вътрешността в сушата.

 

Освен това руските сили наподобява са интегрирали севернокорейски ракети в своите ударни пакети, което може да е било по-трудно за украинските сили да открият и смъкват. ISW по-рано оцени, че Русия опитва с ударните пакети, които може да нанесе против Украйна, с цел да реализира оптималния мечтан резултат. В подмяна Украйна продължава да поставя старания за адаптиране и отговор на новите съветски ударни пакети.

 

Ударите съвпаднаха и с визитата на висшия комисар на Европейски Съюз Жозеп Борел в Киев.

Борел дойде в Киев на 6 февруари, с цел да разиска военната помощ на ЕС и продължаващата поддръжка за Украйна.

 

Преди това Русия е атакувала град Киев по време на задгранични визити на високо равнище, като да вземем за пример визитата на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш през април 2022 година

 

Съединени американски щати също, несъмнено, в момента са ангажирани в сериозни полемики по отношение на продължаващата военна помощ за Украйна, а Русия постоянно съгласува такива солидни ракетни удари с полемики за интернационална помощ, с цел да възпре продължаващата поддръжка на Запада за Украйна.

 

Следователно Русия евентуално целеустремено е провела тази серия от удари и енасочена към град Киев, с цел да реализира информативен резултат в Европейски Съюз и груповия Запад, настрана от всички цели, които е възнамерявала да реализира в Украйна.

 

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев продължи нуклеарната си изразителност, която евентуално има за цел отчасти да възпре западната помощ за Украйна. На 7 февруари Медведев съобщи, че Русия неведнъж е подчертавала, че нейните проекти не включват никакъв спор със страните членки на НАТО и Европейски Съюз.

 

Официални представители на Кремъл, в това число съветският президент Владимир Путин, обаче неотдавна и поредно заплашиха. Кремъл изглежда се пробва да сътвори неустойчивост за вероятни бъдещи съветски нападателни дейности против разнообразни европейски страни.

 

Медведев съобщи, че военният бюджет и популацията на НАТО са доста по-големи от тези на Русия, така че в случай че избухне война сред Русия и НАТО, Русия ще би трябвало да отговори асиметрично, като употребява балистични и крилати ракети, носещи специфични бойни глави — базирайки се на нуклеарни бойни глави - което води до апокалипсис.

 

Медведев разгласява тези изказвания в своя профил в X (бивш Twitter) на британски език и Telegram на съветски език. Това допуска, че изказванията му са предопределени както за интернационална, по този начин и за локална публика. Представители на Кремъл и специалисти непрекъснато са заплашвали да употребяват нуклеарни оръжия против членовете на НАТО. ISW продължава да смята, че тази нуклеарна изразителност е ориентирана към въздържане на западната помощ за Украйна.

 

Изявленията на Медведев за по-големия размер и боен бюджет на НАТО спрямо Русия вероятно преповтарят изказванията на Кремъл, че НАТО - и Западът като цяло - съставляват екзистенциална опасност за Русия. Това е изказване, което Кремъл употребява, с цел да се опита да оправдае своята война в Украйна.

 

Руският съвет на федерацията утвърди законопроект на 7 февруари, който разрешава на съветското държавно управление да конфискува имущество от лица, наказани за разпространяване на подправена информация за съветската войска, вероятно като част от продължаващите старания за цензура за ограничение на критиките към военните старания на Русия преди март Руските президентски избори през 2024 година

 

Законопроектът също по този начин разрешава на съветските управляващи да конфискуват имущество от лица, приети за отговорни в приканване към терористични или екстремистки действия и покровителство за наказания против Русия.

 

ISW по-рано видя възходящи недоволства от родственици на мобилизирани съветски военнослужещи по отношение на малтретирането от страна на съветската войска на активизирания личен състав и продължава да прави оценка, че Кремъл евентуално желае да накара загрижените родственици да замълчат, за да поддържа поддръжката за войната преди президентските избори.

 

Yandex NV - холандската холдингова компания на съветската компания за интернет технологии Yandex - разгласи, че ще продаде всичките си съветски активи за 475 милиарда рубли (около 5,2 милиарда долара) на консорциум, състоящ се от пет съветски компании. Yandex съобщи в прессъобщение, оповестено на 5 февруари, че консорциумът ще заплати най-малко половината от възнагражденията в брой, употребявайки китайски юани.

 

Yandex NV няма да поддържа бизнес в Русия, само че ще продължи да държи четири интернационалните бизнеса. New York Times (NYT) заяви, че Yandex NV е осъществил 95 % от приходите си сред януари и септември 2023 година в Русия.

 

ISW продължава да смята, че Кремъл евентуално национализира Yandex, с цел да ускори контрола върху съветското осведомително пространство, особено в подготовката за съветските президентски избори през март 2024 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР